Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перетин кордону: Мешканцям Львівщини нагадують про самоізоляцію

З метою протидії поширенню COVID-19 та моніторингу осіб, які підлягають самоізоляції, використовується електронний сервіс "Вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Про це повідомили 14 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото: Олена Ляхович

Відповідно до постанови КМУ такими особами є:

- особи, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19;

- особи з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 у легкій формі за умови якщо така особа не перебуває на госпіталізації;

- особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19;

- особи, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. 5 січня Кабмін оновив правила припинення самоізоляції для таких осіб.

- особи з підтвердженим діагнозом COVID-19, виписані із закладу охорони здоров’я, до моменту одужання.

Особа, яка підлягає самоізоляції у зв’язку з перетинанням державного кордону або контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов’язана встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації.

До системи вноситься інформація про осіб, які потребують самоізоляції:

- Адміністрацією Державної прикордонної служби;

- лікуючим лікарем;

- працівниками закладів системи екстреної медичної допомоги;

- працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я епідеміологічного профілю.

Строк самоізоляції становить 14 днів.

Зобов’язання щодо самоізоляції припиняється автоматично після закінчення строку самоізоляції або з інших підстав.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані постійно перебувати у визначеному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими разом проживають.

Поточний контроль з використанням системи через мобільний додаток здійснюється за допомогою сукупності інформації, зокрема шляхом перевірки відповідності фотографії обличчя особи еталонній фотографії, зробленій під час встановлення мобільного додатка, та геолокації мобільного телефона в момент фотографування.

Після встановлення мобільного додатка в будь-який час протягом доби особа отримує повідомлення (push-повідомлення). У разі отримання повідомлення особа повинна протягом 15 хвилин з використанням мобільного додатка зробити фотографію свого обличчя.

У разі невідповідності геолокації або фотографії, відсутності зв’язку з особою через мобільний додаток, видалення, встановлення обмежень щодо передачі інформації за допомогою мобільного додатка до органів Національної поліції надсилається повідомлення про випадок порушення зобов’язання щодо самоізоляції. Надсилання повідомлення є підставою для подальшого здійснення органами Національної поліції, Національної гвардії контролю за виконанням зобов’язання щодо самоізоляції.

Нагадаємо, що 11 січня Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн зі значним поширенням COVID-19.

Так, до "червоної" зони потрапили 78 країн. Серед них: Чеська Республіка, Польща, Велика Британія, США, Чорногорія, Швеція, Ізраїль, Італія, Німеччина, ОАЕ, Домініканська Республіка та інші.

До країн "зеленої" зон – 116 країн. Тут Греція, Мальдіви, Фінляндія, Багамські острови, Єгипет та інші.

Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ