Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переваги та особливості пластинчастих теплообмінників

Пластинчастий теплообмінник є однією з різновидностей теплообмінних пристроїв, призначення якого полягає в передачі теплової енергії від гарячого середовища до холодного. Основна функція виконується за допомогою спеціальних гофрованих пластин, зроблених з нержавіючої сталі.

До пластинчастих теплообмінників відноситься обладнання, в якому процес теплового обміну здійснюється за рахунок відштампованих пластин товщиною не більше 1 мм. Такі пристрої найбільш популярні, в порівнянні з крученими, спіральними, кожухотрубними і т. д. Це обумовлено великою кількістю переваг, які ми розберемо нижче.

Переваги пластинчастих теплообмінників

Перейшовши за посиланням, ви зможете ознайомитися з великим вибором якісних і недорогих пластинчастих теплообмінників https://solar-tech.com.ua/solar-power-system/heat-exchangers/. Компанія Solar-Tech пропонує обладнання і комплектуючі для сонячних систем, які зібрані з урахуванням міжнародних стандартів і відповідають нормам безпеки. Менеджер магазину надасть безкоштовну консультацію і допоможе вибрати обладнання з урахуванням ваших вимог і запитів.

Коротенько про переваги:

  1. Компактні розміри. За габаритами такі пристрої перевершують трубчасті. Це обумовлено в першу чергу збільшеною площею поверхні теплового обміну.
  2. Простота обслуговування. Якщо обладнання з часом засмітиться, це не стане проблемою. Вам потрібно буде тільки розібрати агрегат і провести його промивання. Для виконання цього завдання не потрібні специфічні навички або інструменти.
  3. Довговічність. Нержавіюча сталь не схильна до корозії та інших руйнівних процесів, які призводять до передчасного зносу деталей.
  4. Високий коефіцієнт корисної дії. Продуктивність пластинчастих пристроїв становить 95%. Це один з найвищих показників.
  5. Мінімальне засмічення робочої поверхні. Ця особливість обумовлена ​​підвищеною турбулентністю потоку води, що в першу чергу пов'язано з рифленням.
  6. Мінімальні втрати тиску і практично відсутність недогріву.
  7. Економічність. При правильній установці і своєчасному обслуговуванні агрегат прослужить не менше 20 років. Якщо при експлуатації потрібно буде замінити зношені пластини, це можна швидко зробити, заощадивши на покупці нового теплообмінника.

Принцип дії пристрою заснований на подачі теплоносія на вході теплообмінника. Рідина, циркулюючи по внутрішньому контуру агрегату, контактує з поверхнями пластин. Гарячий теплоносій віддає тепло середовищу, що нагрівається. Незважаючи на всі переваги, недоліки у пластинчастих пристроїв також є. Якщо ви будете використовувати низькоякісний теплоносій, агрегат швидше забрудниться. Але цей момент стосується всіх теплообмінників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ