Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переваги використання Chainlink у світі криптовалют

Chainlink сьогодні вважається одним з найпопулярніших та найактуальніших проєктів у криптовалютному світі.

Він являє собою децентралізовану службу оракула, що здатна надавати зовнішні відомості smart-контрактам на базі Ефіріум. Простими словами, Chainlink зʼєднує блокчейни вже зі справжнім світом.

Децентралізована мережа дозволяє підключати смарт-контракти до різних зовнішніх джерел інформації безпечно, наприклад, до API, внутрішніх систем та різних сторонніх каналів даних. Chainlink є токеном ERC-20, що використовується з метою оплати таких служб оракулів в мережі. Він має безліч переваг, які виділяють його на фоні інших подібних віртуальних платіжних інструментів.

Особливості Chainlink

Сьогодні велика кількість інвесторів в криптоіндустрію цікавляться, який Chainlink курс на цей час, а також чи є можливість придбати токен за помірною вартістю. Популярність цього токену обумовлена тим, що він дає змогу будь-яким власникам API, агрегаторів даних надавати певну інформацію блокчейн-проєктам в обмін на отримання винагороди. Для цього відповідний сервіс надає смартконтракти, софт для НОД, а також іншу програмну інфраструктуру, що допомагають виконувати структуризацію, узгодження та передавати дані з або в блокчейн.

Одним з головних нововведень Chainlink став DON – структура, яка обʼєднує окремих постачальників даних в одну єдину мережу для узгодження інформації, унеможливлення наданні невірних або помилкових відомостей. Забезпечення децентралізації виконується на двох рівнях:

  1. Джерел. Всі оракули можуть використовувати більше одного джерела для збору інформації, при цьому надаючи на 1 запит декілька варіантів відповідей. Такий підхід дозволяє звести ризик виникнення помилки на стороні відповідного джерела.
  2. Вузлів. Крім того, отримати відповідь на запит можливо не від одного оракулу, а від декількох НОД, які пропонують відповідні відомості. Це дозволяє унеможливити компрометацію, обман з боку валідатора.

Оракули, які формують мережу для конкретного каналу, узгоджують отримані відомості за допомогою сучасного механізму консенсусу. Потім відповідні дані передаються на smart-контракт Chainlink, після чого – в блокчейн.

Функції смарт-контактів представлені оцінкою репутації, роботою з зовнішніми даними та агрегацією. Таким чином відбувається підвищення точності даних у смарт-контрактах, рівня безпеки обох сторін.

Переваги Chainlink

Токен має величезну кількість переваг, які виділяють його на фоні інших платіжних інструментів. Проєкт Chainlink пропонує сумісність між Bitcoin, Ethereum, а також дозволяє підключати до системи банківську систему, платіжні сервіси та багато інших. Ключовою його ціллю є децентралізація смарт-контрактів, що суттєво підвищує безпеку інформації та її точність.

Компанія-розробник токена та криптопроєкту співпрацює з великою кількістю відомих брендів, які викликають довіру, зокрема Google Cloud, SWIFT, Oracle. Тому токени LINK можуть стати гарним та вигідним інструментом для інвестицій, беручи до уваги технологічні можливості та цілі Chainlink.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ