Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перевищено ліміти споживання: У 10 областях запровадили аварійні відключення світла

За даними "Укренерго", споживання електроенергії залишається на тому ж рівні, що на час масованої атаки РФ 26 січня. Відповідно, в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

"Укренерго" повідомив про перевищення лімітів у десяти областях, через що аварійні відключення застосовуються у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях.

Упродовж доби можливі аварійні відключення й в інших областях.

"Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання", — пояснили у компанії.

Як повідомили в "Укренерго", також триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час вчорашньої масованої атаки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ