Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перша леді Польщі побувала у Львові на Польсько-українському дні дитини

Аґата Корнгазуер-Дуда зустрілася із приблизно 700 дітьми з Львівщини, зокрема тими, батьки яких воюють на сході, - передає Польське Радіо з посиланням на kuriergalicyjski.com.
Аґата Корнгазуер-Дуда зустрілася із приблизно 700 дітьми з Львівщини. Фото: kuriergalicyjski.com

У зв’язку з 5 Польсько-українським днем дитини, у середу, 5 червня, до Львова прибула дружина президента Анджея Дуди та перша леді Польщі Аґата Корнгаузер-Дуда.

Як передає портал kuriergalicyjski.com, у львівському Театрі імені Марії Заньковецької з першою леді зустрілося приблизно 700 дітей з Львівщини – польського походження, діти української національності, батьки яких воюють на сході України, а також кримськотатарської. Ініціатором та організатором Польсько-українського дня дитини є Генеральне консульство Республіки Польща у Львові. Цей захід вже багато років єднає польський та український народи, а наймолодшим приносить багато радості та веселощів. У зв’язку з 5 Польсько-українським днем дитини, у середу, 5 червня, до Львова прибула дружина президента Анджея Дуди та перша леді Польщі Аґата Корнгаузер-Дуда.

Як передає портал kuriergalicyjski.com, у львівському Театрі імені Марії Заньковецької з першою леді зустрілося приблизно 700 дітей з Львівщини – польського походження, діти української національності, батьки яких воюють на сході України, а також кримськотатарської. Ініціатором та організатором Польсько-українського дня дитини є Генеральне консульство Республіки Польща у Львові. Цей захід вже багато років єднає польський та український народи, а наймолодшим приносить багато радості та веселощів.

Під час заходу першу леді супроводжували: державний секретар у Канцелярії президента Польщі міністр Адам Квятковський, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, генеральний консул Польщі у Львові Рафал Волсьький.

ʺМені дуже приємно, що ми можемо зустрітися тут у такій великій польсько-українській групі, щоб відсвяткувати Міжнародний день захисту дітей. Хоча цей день припадає на 1 червня, я думаю, ви не заперечуєте, аби це свято тривало якомога довшеʺ, - сказала під час відкриття дружина президента Польщі.

Аґата Корнгаузер-Дуда наголосила, що у Львові вона уперше. ʺЯ мушу визнати, що вже від перших хвилин перебування тут місто полонило мене не тільки своєю багатою історією, культурою та архітектурою. Але перш за все, надзвичайною гостинність жителів містаʺ, - підкреслила перша леді.

Дружина Анджея Дуди нагадала про події, що сталися 10 років тому, коли у 2009 році до Львова приїхала світлої пам’яті Марія Качинська. ʺЯ дуже рада, що мій візит сюди, у Львів, є певним продовженням традиції зустрічей, що започаткувала світлої пам’яті дружина президента Марія Качинська, яка, відвідуючи Львів у 2007 і 2009 році, також взяла участь у святкуванні Дня дитиниʺ, - сказала вона.

З нагоди Дня дитини перша леді висловила дітям найщиріші побажання. ʺДень дитини є святом усіх дітей. Це ви, мої любі діти, є нашим найбільшим скарбом, нашою реалізацією, нашою надією на майбутнє. Це також свято радощів, усмішок, любові та дружби. Не бійтеся мріяти та мати сміливість реалізовувати ці мрії. Від вас залежить, яким буде ваше майбутнє і ким ви станетеʺ, - наголосила Аґата Корнгазуер-Дуда.

Дружина президента Польщі звернулася також до польських учителів, вихователів та опікунів. ʺВід свого імені, а такого мого чоловіка, президента Республіки Польща Анджея Дуди, я хочу подякувати Вам не безцінний внесок у збереження традиції польської освіти тут, в Україні. Слова найвищого визнання та глибокої поваги Вам за надзвичайну відданість і ентузіазм, з якими ви навчаєте дітей польської мови та рідних предметівʺ, - підкреслила вона.

Перша леді вручила нагороди переможцям художнього конкурсу. Діти подивилися також виставу ʺПригоди Цапка Матолкаʺ Корнеля Макушинського у виконанні акторів Театру імені Ванди Сємашкової з Ряшева. Після перегляду казки діти отримали подарунки та сувеніри.

Того ж дня дружина Анджея Дуди поклала вінок до Могили невідомого солдата на Меморіалі львівських орлят та до могил солдатів, котрі загинули на сході України.

Під час свого візиту в Україну Аґата Корнгаузер-Дуда побувала також у Золочеві, Жовкві, а також Івано-Франківську. Візит польської першої леді завершиться у суботу, 8 червня.

IAR, kuriergalicyjski.com/Т.А.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ