Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перша леді України Олена Зеленська перебувала з візитом на Львівщині

Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
1/4
Спільно із заступником начальника Львівської ОВА Олександром Кулепіним вона завітала до Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти.

Про це повідомляють в ЛОДА. 

Це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медичних сестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів різних спеціальностей, а також фельдшери, акушерки, фармацевти не лише зі Львівщини, а й з інших регіонів України.

Коледж узяв на себе лідерство у впровадженні сучасних методик навчання медичних працівників. Тепер всі його студенти опановують серцево-легеневу реанімацію, тобто можуть надати найважливішу першу допомогу.

Симуляційний центр для опанування практичних навичок у роботі медсестри не має рівних в Україні – попрацювати в ньому приїздять навіть лікарі. Тренінги з допомоги дорослим і новонародженим, лікарняної, домашньої, паліативної допомоги, догляду за ранами – взагалі повсякденна робота коледжу.

«Сподіваюсь держава найближчим часом зможе допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками, гідними зарплатами для викладачів – усім, що дієво підтримає їхній ентузіазм. А ще Україні необхідна стратегія розвитку медсестринства – шлях заохочення та розвиток цієї спеціальності в нашій країні. Бо ця професія в умовах російського вторгнення набула стратегічного значення. Щоб медсестри допомогли всім пацієнтам, які цього потребують, держава мусить допомогти їм», - зауважила Олена Зеленська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ