Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Перша льодова арена: у Львові зробили крок до будівництва

1/2
Сьогодні, 24 лютого, під час засідання постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради депутати продовжили ТзОВ "Львівбудмакс-Інвест" термін оренди земельної ділянки на вул. Гетьмана І. Мазепи, 1-б, інформує кореспондент Гал-інфо.

Комісія погодила продовження товариству з обмеженою відповідальністю "Львівбудмакс-Інвест" на 10 років термін оренди земельної ділянки площею 5,5522 га (у тому числі площею 0,1002 га у межах червоних ліній з обмеженнями без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень) на вул. Гетьмана І. Мазепи, 1-б для обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту за рахунок земель рекреаційного призначення.

Як зазначив голова комісії Олексій Різник, йдеться про будівництво Першої льодової арени, але питання зависло і довго не могло знайти вирішення у стінах Львівської міської ради. Це призвело до того, що за останні три роки цю спортивну льодову арену так і не збудували.

"Спір тривав  між Львівською міською радою та замовником будівництва з приводу терміну і вартості користування. Мікрорайон, де планують збудувати Льодову арену, дійсно є обмеженим в частині спортивної інфраструктури. Сьогодні комісією було прийнято рішення щодо зменшення розміру орендної плати до 6%, у зв’язку із тим, що в період пандемії будь-якому інвестору складно виконувати свої фінансові зобов’язання. З цією метою й було прийнято рішення, аби розпочати будівництво Льодової арени максимально швидко та посприяти реалізації цього проекту.

Львів один із небагатьох обласних центрів, який на сьогодні немає Льодової арени. У нашому місті є багато прихильників цього виду спорту, і я особисто також люблю хокей. Фактично, цим рішенням орган місцевого самоврядування сприяє інвесторам, які розбудовують спортивну інфраструктуру Львова", - пояснив Олексій Різник.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, йдеться про мультифункційну льодову арену, покриття якої відповідає вимогам та стандартам міжнародної федерації хокею та міжнародної федерації фігурного катання на ковзанах.

Окрім самої арени з площею льоду 1745 м2, у комплексі передбачені торгово-розважальні зони, фудкорти, закрита автостоянка, а також громадський простір на даху.

Також нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю для Гал-інфо про льодову арену розповідав начальник управління спорту Львівської міської ради Антон Нікулін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ