Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перші леді України та Польщі відвідали Музей науки

Фото Офіс Президента України
Фото Офіс Президента України
Фото Офіс Президента України
Фото Офіс Президента України
Фото Офіс Президента України
Фото Офіс Президента України
1/3
Перша леді України Олена Зеленська та перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда побували в Музеї науки Малої академії наук України (м. Київ) та оглянули його інтерактивні експонати. Відвідання Музею відбулося в межах офіційного візиту Президента Республіки Польща Анджея Дуди та Агати Корнгаузер-Дуди до України, - інформує Офіс Президента України.

Під час екскурсії Музеєм Олена Зеленська та Агата Корнгаузер-Дуда ознайомилися з історією його створення, відвідали виставки, присвячені польським ученим Марії Склодовській-Кюрі та Яну Чохральскому, а також мали нагоду не тільки оглянути, а й протестувати в дії інтерактивні експонати.

Музей науки створено у тісній співпраці з польськими науковими, освітніми та дослідницькими центрами. Майже половина експонатів для нього були спеціально виготовлені польським партнером Музею – компанією Strong Interactions, яка також працювала над створенням Центру науки ʺКоперникʺ у Варшаві. Консультанти та фахівці з Польщі були залучені до створення Музею науки на всіх етапах проекту – від розробки концепції до навчання персоналу, який працюватиме з відвідувачами.

ʺЯ дуже рада, що ми відвідали саме Музей науки. Це – успішний приклад дружби та співпраці України й Польщіʺ, – сказала Олена Зеленська.

Усі експонати Музею науки не тільки інтерактивні, а й мобільні: вони можуть подорожувати та популяризувати науку у найвіддаленіших куточках України. Агата Корнгаузер-Дуда зауважила, що польський Центр науки ʺКоперникʺ має намір найближчим часом створити регіональні осередки, і в цьому проекті польські фахівці співпрацюватимуть з українськими колегами.

Перший державний Музей науки в Україні було відкрито 3 жовтня 2020 року на території Національного комплексу ʺЕкспоцентр Україниʺ (ВДНГ) у павільйоні № 23 ʺНаукаʺ. У Музеї представлено понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій, над розробкою та створенням яких працювали команди з України, Польщі, США, Канади, Великої Британії та Швеції.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 12 жовтня відбулась зустріч Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди, який перебуває в Україні з офіційним візитом. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ