Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перші велодоріжки у Львові з'являться вже цього року

Доріжки для велосипедистів будуватимуть на вул. Науковій, В.Великого, Стрийській та на вулицях, які заплановано реконструювати 2011 року. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

За попередніми напрацюваннями групи, у Львові буде прокладено 166 км велодоріжок, що складуть основу веломережі міста.

«Пілотний проект ми розпочнемо з вулиць Наукової, Володимира Великого і Стрийської. Вони з’єднають нові вулиці Вернадського та Ряшівську, будівництво яких передбачено цього року в рамках підготовки до Євро 2012. Згідно з проектом, нові вулиці будуть забезпечені велодоріжками, а тому сполучення їх у цілісний маршрут дасть Львову 36 км велодоріжок», - розповідає радник міського голови, член робочої групи Олег Шмід. 

Нещодавно у Львові з робочим візитом побував голландський спеціаліст з питань міського планування Роберт Ван Гамерен, який поділився своїм баченням розвитку велоінфраструктури Львова.

«Я вважаю Львів дуже привабливим, це стародавнє місто. Мені здається, Львів є чудовим містом для піших прогулянок, архітектура дуже гарна, але, на жаль, її псують усі ці транспортні затори. Львів, як стародавнє місто, просто немає іншого виходу, окрім, як запровадження велоінфраструктури. З точки зору туриста, було б дуже добре взяти в прокат велосипед і покататися містом.

Вважаю, що першим серйозним кроком вперед у цьому напрямку є звільнення центральної часини міста від автомобілів, а другим – освітня підготовка дітей ще зі шкільної лави. Діти повинні звикати до велосипедів, розуміти, що це корисно для здоров’я та з батьками їздити в парках. Ми використовували такі ж кроки. Зараз в Нідерландах більше велосипедів, ніж людей», - розповів під час роботи у групі Роберт Ван Гамерен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ