Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перші знахідки на місці пам’ятника у Грушовичах

З 24 травня Служба розшуку та ідентифікації польського Інституту національної пам'яті проводить археологічні роботи на кладовищі в Грушовичах в Підкарпатському воєводстві. Про це повідомила Історична правда.

"Станом на зараз на місці зруйнованого пам'ятника УПА виявлені поховання на глибині до 1 метра, безпосередньо під пам'ятником. Запросили священників для молитви. Дослідження продовжуються".

Про це повідомив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті Святослав Шеремета, який присутній при проведенні розкопок.

"Віднайдено людські останки(кістки), в трунах і без трун. Йде процес зачистки та розкриття" - написав С. Шеремета на свої сторінці у Фейсбук.

Нагадуємо, що пам'ятник був демонтований два роки тому. Українська сторона домагається його відновлення. Також нагадаємо, що після чисeльних актів вандалізму над украінськими місцями пам'яті та відсутності будь-якої рeакції польських органів влади, а також у відповідь на демонтаж пам'ятника у Грушовичах Україна заблокувала пошуки і ексгумацію польських останків на своїй території.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ