Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першу в Україні централізовану аварійну газову службу створять на Волині

На Волині фахівці аварійно-диспетчерської служби газу готуються готуються до новацій – централізації. Про це Гал-інфо повідомила речниця облгазу Оксана Швець.

У першому півріччі 2020 року на аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» надійшло понад 4,8 тис. викликів. Найчастіше волиняни телефонують «104», коли відчувають запах газу в приміщенні або на вулиці. Звернень такого характеру понад 78 %.

Працівник екстреної газової служби «Волиньгазу» Іван Чарнецький пригадує аварію на 7-му поверсі багатоповерхівки: потрапити в оселю вдалося за допомогою пожежної драбини. Виявилося, що господиня лишила в увімкненій духовці насіння, а сама пішла на ринок. Стався витік газу і пожежа. Експерт радить споживачам не залишати газові прилади без нагляду, а у випадку надзвичайної ситуації – не панікувати: перекрити газові крани та зателефонувати «104».

Незабаром аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» чекають новації – централізація. Цю практику використовують в усьому світі.

«Зараз ми готуємося до відкриття першої в Україні централізованої аварійно-диспетчерської служби «104». Раніше виклики від споживачів надходили на аварійну службу того району, у якому проживає споживач. Тобто, якщо ви живете, до прикладу, в Ковелі – ваш дзвінок надходить туди. У новій АДС виклики з будь-якої точки області надходитимуть до оператора на центральну АДС, що розташована у місті Луцьку. Далі диспетчер зафіксує заявку та передасть її бригаді, яка знаходиться найближче до місця виклику. Місце розташування автівок «104» диспетчер відслідковуватиме в режимі реального часу за допомогою GPS-навігації», – розповідає Валентин Киричук, начальник аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ