Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Перший всеукраїнський фестиваль ковальства „Залізний Лев – 2007” стартував у Львові

На цьогорічному Першому Всеукраїнському ковальському фестивалі „Залізний Лев – 2007”, який розпочався сьогодні, 12 жовтня, у Львові на площі за Арсеналом за десятьма робочими місцями – ковальнями працюватимуть ковалі з усієї України, а також ковалі з п’яти закордонних держав. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова оргкомітету фестивалю Орест Івасюта.
„Цей фестиваль всеукраїнський, але є гості з-за кордону, тому наступного року буде вже міжнародний ковальський фестиваль у Львові”, – розповів Орест Івасюта.
За його словами, подарунок від ковалів місту – лавочка для закоханих та пам’ятний знак 65-ї річниці УПА – буде представлений у неділю, 14 жовтня. „Це спільні роботи від товариства „Залізний Лев”, а усі ковалі, які приїхали на фестиваль працюватимуть над кованою бруківкою. Це такі невеличкі за розміром бруківки орнаментальні композиції з металу, які ми будемо заливати у бетон, і розмістимо у людному місці, можливо, що і біля лавочки, щоб усі львів’яни та гості міста бачили працю ковалів фестивалю”, – розповів Орест Івасюта.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ