Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Перший заступник міністра культури має бути звільнений, - Канівець

Лист Міністерства культури до Української греко-католицької церкви – це пряма погроза. Про це у своєму блозі на «LB» пише Олег Канівець.

«Міністерство погрожує заборонити церкву, яка через століття жорстокого тиску пережила десятки московських царів, вистояла під пресом інших імперій, загартовувалася десятиліттями підпілля і репресій в Радянському Союзі», – зазначає Канівець.

Парламентар переконаний, що лист міністерства культури відображає загострення невиліковної хворобливості нинішньої влади.

«Як відомо, лист підписав не міністр, а його перший заступник. У мене таке відчуття, що пан Новохатько мабуть не наважився ставити автограф під, без сумніву, історичним документом. В аннали захотів потрапити його перший заступник Кохан. Його прізвище наші нащадки пам’ятатимуть значно довше за прізвище нинішнього міністра. Можливо Кохану це леститиме, але вже за кілька років у підручниках з історії його прізвище продовжуватиме ряд «поважних» прізвищ Валуєва, Миколи ІІ, Столипіна, Сталіна, Кагановича, Брежнєва», – пише нардеп.

Канівець говорить про те, що греко-католицьке духовенство, попри свою чітку державницьку спрямованість, завжди демонструвало підкреслену толерантність навіть в оцінках дій відвертих україноненависників чи мізантропів з владних кабінетів. «Наша церква, напевно, є найменш політично заангажованою, її провідники ніколи не агітували ні за, ні проти конкретних політиків чи партій. Моральна глибина та висока освіченість греко-католицького духовенства є головною запорукою стрімкого зростання популярності церкви. Не втручаючись у політику, УГКЦ робить послідовні кроки у вихованні зрілого українського громадянина. Впевнений, саме в цьому українські можновладці вбачають основну загрозу в діяльності греко-католицької конфесії. Освічена особистість, яка поважатиме себе та всіх довкола, є основним ворогом будь-якої тиранії. Така Людина є головною загрозою і для українського диктатора», – зазначає парламентар.

Відтак, Канівець переконаний, перший заступник міністра культури, який підписав цього ганебного листа, має бути звільнений.

«LB»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ