Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

Первинний огляд сп’яніння водіїв може проводити поліцейський. Чому?

Проведення оглядів на стан алкогольного сп’яніння не потребує окремої ліцензії на такий вид діяльності та дозволяється ліцензією МОЗ України на медичну практик, що включає і проведення медичних оглядів, у тому числі і огляд на стан сп’яніння. Про це 21 лютого повідомив заступник начальника управління патрульної поліції м. Львова Володимир Струк.
Фото: Олена Ляхович

​Торік на Львівщині майже 8 тисяч водіїв здавали тест на сп'яніння

"Відповідно до спільного наказу  МВС/МОЗ України від 09.11.2105 №1413/27858 первинний огляд на стан сп’яніння проводить поліцейський без медичної освіти та його висновок є чинним в суді, тому проведення медичного огляду лікарем з вищою медичною освітою не викликає жодних сумнівів в органах правосуддя", - розповів Володимир Струк. 

Більше відео тут.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, чинними нормативними актами не передбачені будь-які особливі передумови для організації проведення таких оглядів.

"Огляд у закладах охорони здоров'я проводить лікар закладу, а у сільських місцевостях за відсутності лікаря - фельдшером ФАПу, пройшовши тематичне удосконалення. Результати тесту повинні бути занесені до Акту медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції. А також зафіксовані у Висновках щодо результатів медичного огляду", - зазначила Ірина Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ