Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Порошенко: Європа, зацікавлена у повноцінному членстві України в ЄС

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Івано-Франківської області провів зустріч зі студентами Івано-Франківщини та відповів на їх запитання.

Глава держави висловив переконання, що Європа без України не може бути повноцінною. «Щодо руху України до ЄС та НАТО. Не вірте нікому, хто каже, що вступ України до ЄС і НАТО є неможливим. Це просто неправда. Це нам намагаються обрубати крила», - сказав Президент.

"Твердо переконаний, що як тільки ми будемо відповідати критеріям, які необхідні до вступу до ЄС, це питання буде поставлено відповідно до статі 49 Римського Договору.  І ми отримаємо рішення. Без сумніву. Чому? Бо Європа не є повноцінною без України. І Європа в тому так само зацікавлена, як і Україна зацікавлена бути повноцінним членом Європейського Союзу", - наголосив Глава держави.

При цьому Президент зазначив, що він ініціював зміни до Конституції саме для того, щоб гарантувати незмінність європейського та євроатлантичного напрямку розвитку України.

"Вступ до ЄС і НАТО є не лише метою нашої політики, а є зобов’язанням, обов’язком української влади, включно з Президентом, Парламентом і Урядом, робити усе можливе, щоб стати повноцінним членом ЄС та НАТО», - додав Петро Порошенко. При цьому він нагадав свою участь в останньому Саміті НАТО в Брюсселі, коли «19 лідерів держав і урядів виступили за те, щоб тримати двері НАТО для України і Грузії відкритими".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ