Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Писарчук звернувся з відкритим листом до голови ЛОДА Петра Олійника

Сьогодні, 16 січня, прес-служба народного депутата України Петра Писарчука поширила відкритий лист Петра Писарчука до голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника. Текст відкритого листа подаємо повністю:
Сьогодні, 16 січня, прес-служба народного депутата України Петра Писарчука поширила відкритий лист Петра Писарчука до голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника. Текст відкритого листа подаємо повністю:
               „Шановний Петре Михайловичу! Змушує мене звернутися до Вас ситуація, що склалась з просуванням по службі генерала податкової міліції Рябошапка В.І. На мої неодноразові звертання з  приводу цього ганебного факту до Президента України та  керівництва МВС, я отримав  формальні відписки. Зокрема, у своїй відповіді на мій депутатський запит від 10.06.2005року Віктор Андрійович Ющенко стверджує - “це призначення підтримано головою Львівської ОДА П.М. Олійником...”.
       Вважаю, що така  позиція підриває довіру не тільки до Вас особисто, а й до нової влади в цілому. Коли на поважному зібранні, присвяченому річниці Помаранчевої революції, Ви багато говорили про свою особисту участь у боротьбі з есдеківсько-медведчуківським режимом, то невже, підписуючи подання на призначення Рябошапка В.І., Ви не знали, що цей генерал довгий час був одним із стовпів цього режиму, звичайно, не без користі  для себе. Саме Рябошапко – тодішній начальник податкової міліції області, очолив у 2000 році заколот проти Волинського О.Т., з метою посадити у крісло начальника Державної податкової адміністрації Львівщини Медведчука С.В.
       Впродовж тривалого часу, працюючи на посаді його першого заступника, Рябошапко В.І. насаджував сумнозвісну систему у стосунках з бізнесом. Відмивання податку на додану вартість, переділ власності, обкладання даниною бізнесових структур, торгівля контрабандними товарами, - це далеко не повний перелік “заслуг”, за котрі Рябошапко В.І. був обдарований генеральськими посадами і званнями.
        З мене часто намагаються ліпити “есдека”, але рекламовану “порядність”, я, як і багато інших львів’ян, відчув на собі сповна. Минув рік відтоді, як прийшла нова влада, але правоохоронні органи й досі не встановлять, яким чином скромна київська пенсіонерка Тютріна придбала на ринку “Південний” дев’ять недешевих магазинів і подарувала їх дружині названого генерала. Та що там ринок “Південний”, якщо правоохоронці безсилі перед покровителями цього “патріота”, котрий 2004 року обібрав разом з собі подібними безробітних Львівщини. Йдеться про відому аферу з перепродажем будинку Львівському центру зайнятості на вул. Княгині Ольги, 122, що у Львові. В результаті цієї оборудки Рябошапко з компанією поклали до кишені 13 млн. гривень
         При бажанні Вам не важко було б встановити те, що родина цього “слуги” Закону володіє не тільки кав’ярнями та магазинами, але й виробничими підприємствами, спортивними палацами та багатьом іншим майном. Постає запитання: чи можна було це придбати  навіть за високу зарплатню правоохоронця?
         Проте яким чином це досягалося, відомо не лише українським, але й іноземним інвесторам, про що писала львівська преса. Не дивно, що ці повідомлення залишаються поза увагою  правоохоронців, адже генерал Рябошапко - один із їхніх керівників. Вони пам’ятають стиль його керівництва як колишнього начальника управлінням Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області. Предметом торгівлі і продажу тоді були не лише посади, але й речові докази щодо  злочинців, на чиїй совісті кров людська, завдяки чому вони й уникали відповідальності. Доказів цьому більш, ніж достатньо навіть у рамках розслідування кримінальної справи замаху на моє життя.
         І останнє : порадив би Вам, шановний Петре Михайловичу, на власні очі побачити палац, де проживає пан генерал, та поцікавитись і такою дрібницею, скільки платить за земельну ділянку цей слуга народу та як він сплачує за спожиту електроенергію. Виявляється, що для пана генерала існують інші розцінки, ніж для простих людей. Наприклад, мені відомо, що за спожиту електроенергію, пан генерал платить не більше, як власники чотирьохкімнатних помешкань на Сихові.
          Зрозумійте, що все це не моя особиста образа та біль, а біль за правду, за відверту наругу, яка чиниться над нею. Саме це і спонукало мене звернутись до Вас з проханням нарешті покласти край беззаконню. Все у світі минуще, відійдемо і ми. Але гірко усвідомлювати, що маєтки, зведені на людських сльозах, залишаться тягарем на совісті наших дітей, а вже й поготів не  принесуть їм щастя. Отож,  шановний Петре Михайловичу, Ви, як людина, котрій Президент України Віктор Ющенко довірив представляти свої інтереси на Львівщині, зобов’язані домагатись вже сьогодні торжества правди та Закону. В цьому Ви можете розраховувати на мою  підтримку.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ