Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Під час евакуації тварин з харківського Екопарку через обстріл загинув підліток

У «Фельдман Екопарку» під Харковом 5 травня під час евакуації тварин під обстріл потрапила команда співробітників та волонтерів, унаслідок чого загинув 15-річний хлопець, його батьки тяжко поранені.

Про це у Фейсбуці повідомив засновник комплексу, народний депутат Олександр Фельдман, передає Укрінформ.

«Сьогодні при спробі вивезти африканських буйволів, на завершальному етапі евакуації, загинув шостий уже волонтер – хлопчина 2008 року народження. Ті люди, які були з ним, важко поранені, зараз тривають операції, за життя кожного з них борються лікарі», - повідомив Фельдман.

Загиблий хлопчик і раніше допомагав батькам годувати й вивозити тварин із зруйнованого комплексу.

Також, за інформацією Фельдмана, разом з пораненими в лікарні опинилися два солдати рф.

«Одночасно разом з ними (волонтерами та співробітниками – ред.) привезли двох російських солдатів. Як вони потрапили до парку, невідомо. Знищили весь транспорт, на якому приїхали хлопці», - повідомив засновник парку.

російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською окружною дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема потомство білих тигрів, пантер, ягуарів.

Під час обстрілів загинули троє співробітників Екопарку, які приїжджали годувати тварин. 19 квітня на території знайшли тіла ще двох співробітників, розстріляних російськими солдатами на початку березня.

Тварин з комплексу під обстрілами вивозять до інших міст країни.

24 квітня вдалося вивезти білого тигра, 29 квітня – гімалайського ведмедя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ