Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час польового виходу майбутні офіцери відточують професійну майстерність

Особовий склад окремого батальйону морської піхоти проходить інтенсивний курс вишколу за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U), участь у якій, окрім українських військових інструкторів, беруть військові фахівці зі США, Канади, Литовської Республіки, Польщі, Великобританії та Данії. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

За цей час інструктори здійснили підготовку в декілька етапів, від злагодження відділень й взводів, і наближаються до проведення ротних й батальйонних тактичних навчань.

В ході підсумкового батальйонного тактичного навчання українські воїни повинні будуть продемонструвати своїм наставникам не лише злагодженість та навченість підрозділів, але й здатність виконувати покладені на них завдання за стандартами НАТО.

Варто зазначити, що практичні дії українського підрозділу під час таких навчань оцінюються за результатами виконання ним цілого комплексу завдань на єдиному тактичному тлі із застосуванням штатного озброєння та військової техніки, а також сучасних засобів навчання, в тому числі, лазерних систем імітації бойової стрільби MILES.

Окрім того, задля відтворення реалістичності та наближення умов проведення тактичного навчання до умов, наближених до бойових, батальйонній тактичний групі протистоїть майже справжній супротивник — спеціально навчений та укомплектований необхідними засобами підрозділ позначення дій противника, який є штатним у складі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Днями для проведення одного з таких занять було залучено також і курсантів четвертого курсу спеціалізації «Управління діями підрозділів механізованих військ», що нині знаходяться на польовому виході. Для майбутніх офіцерів, які за кілька місяців самі керуватимуть підрозділами, це стало не лише цікавими та корисним заняттям, але й можливістю перевірити свої знання та навички в протидії одному з найбільш боєздатних підрозділів Вітчизняного війська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ