Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Харковом спіймали бойовика терористичної "ЛНР"

фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
фото - СБУ
1/3
На території Харківської області співробітники контррозвідки Служби безпеки України виявили і затримали на бойовика терористичної організації «Луганська Народна Республіка».

Про це інформує СБУ на своєму офіційному сайті.

Зокрема правоохороці з'ясували, що громадянин України за власною ініціативою розпочав співпрацю з НЗФ, які окупували частину території Донбасу.

Перебуваючи у складі так званого «народного ополчения Донбасса» він залякував мирне населення тимчасово окупованих територій Луганщини, а також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та інших українських військових формувань, які діяли у АТО та ООС.

Під час одного з нападів на позиції українських військових бойовик зазнав поранення, пройшов лікування на території країни-агресора і вирішив залишитися в Росії. Він сподівався на отримання російського громадянства. Проте замість паспорта РФ він отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся до України.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника у передмісті Харкова виявлено та вилучено бойові гранати РГД-5 та РГО з запалами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) і ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливих розвідувальних чи підривних спрямувань бойовика.

Під Харковом спіймали бойовика терористичної «ЛНР» 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, упродовж минулої доби, 22 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ