Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Під Києвом знайшли тіло жінки, поліція припускає - це зникла юристка

У Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки, поліція припускає, що це нещодавно зникла юристка Ірина Ноздровська. Про це повідомив УП речник поліції Київської області Микола Жукович.

"У Вишгородському районі знайшли тіло жінки у воді. Здається, що це вона (Ноздровська, - ред.). Причини смерті покаже судово-медична експертиза", - сказав Жукович.

Він зазначив, що знайомі та рідні, які шукали Ноздровську, стверджують, що це її тіло.

30 грудня Вишгородське управління поліції оголосило Ноздровську в розшук. У повідомленні зазначено, що вона зникла близько 16 години 29 грудня.

Допис про зникнення Ноздровської у Facebook оприлюднила її донька Анастасія.  За її словами, Ірина зникла 29 грудня, поїхавши на роботу, з якої не повернулася. Востаннє зв'язок з нею родичі мали близько 17:00, після чого її телефон було вимкнено. 

Сама Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри, яку на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

27 грудня відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і залишив підозрюваного у СІЗО.

Свій останній допис у Facebook Ірина зробила в ніч на 29 грудня, де згадала про судове засідання: "Наркоман, племінник судді, вбивця моєї 26-річної сестри, в якої залишилася маленька дитина, сьогодні мав вийти на свободу із залу судових засідань. ... Завдяки громадськості, яка довгі роки контролювала цю справу і постійно тримала руку на пульсі, цього не сталося".

"Суд апеляційної інстанції врахував усі істотні порушення кримінально-процесуального закону, які були здійснені під час розгляду справи у суді першої інстанції і направив матеріали справи на новий розгляд. Новий рік вбивця святкуватиме у СІЗО", - зазначила Ноздровська. 

Mustafa Nayyem: "Год начался с тяжелой новости. Спустя двое суток после исчезновения полиция нашла тело правозащитницы Ирины Ноздровской.

Ирина долгое время добивалась справделивого приговора для убийцы своей сестры Светланы, погибшей во время ДТП в сентябре 2015 года. Девушку сбил пьяный водитель, племянник председателя Вышгородского райсуда Дмитрий Россошанский. Несмотря на очевидный состав преступления, родственники добивались справедливости более двух лет. Ирина Ноздровская, юрист по побразованию лично вела это дело, выступала в суде, за что неоднократно подвергалась угрозам со стороны обвиняемого и его родственников.

В июне этого года ей таки удалось добиться справедливости - Дмитрия Россошанского приговорили к семи годам лишения свободы. В пятницу, 27 декабря состоялось рассмотрение апелляционной жалобы - суд отказал адвокатам убийцы, отправил дело в первую инстанцию и продлил обвиняемому арест на 60 суток. Во время заседания суда отец обвиняемого прямо угрожал Ирине: "Ты плохо кончишь".

А через два дня, в пятницу 29 декабря Ирина пропала. Несколько часов назад ее тело нашли в реке Вышгородского района Киевской области. У Ирины осталась дочь и престарелая мать. Очень хочется думать, что убийц найдут. А на суд к Россошанскому, думаю, придет много неравнодушных граждан.

Берегите себя и близких".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ