Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Під московським хрестом: як об'єдналися львівські політики

Вчора, депутати Львівської обласної ради нарешті вирішили зібратись на сесійне засідання і погодили порядок денний XIII чергової сесії ЛОР, яка відбудеться 14 червня.

Як стало відомо Гал-інфо, в порядок денний розгляду сесії Львівської обласної ради включили 51 питання.

Зокрема, більшість з питань розгляду - це "надзвичайно важливі" представлення до нагороджень грамотами Верховної ради України. Також депутати планують затвердити почесну відзнаку "80-річчя від дня створення УПА", обговорити обласну премію імені Героя України Степана Бандери, протокольні заходи на 2021-2025 роки, а також питання забезпечення відкритості та прозорості роботи ЛОР.

Автор Гришаєв Микола. * Будь-яку схожість з реальними персонажами вважати випадковою. © Гал-інфо

Однак попри неодноразові запевнення депутатів різних фракцій, до порядку денного сесії не внесли жодного питання, яке би стосувалося діяльності російської церкви (УПЦ, або УПЦ МП, - ред.) на території Львівщини. Як повідомив депутат ЛОР Юрій Раделицький у фейсбуці, це пояснюється тим, що "найбільші фракції домовились без політичних звернень".

Керівник депутатської комісії ЛОР з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета повідомив Гал-інфо, що проєкт рішення стосовно діяльності УПЦ МП буде розглядатись лише  сьогодні, 8 червня, на засідання комісії.

Напередодні, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявляв, що рішення про діяльність російської церкви повинні приймати релігійні громади, а офіційні органи влади  Львівщини очікують пояснень Мінкульту стосовно останнього Собору, який РПЦ в Україні провела 27 травня, на якому оголосила про нібито відхід від росії.

Варто зазначити, що й із боку Львівської міської ради та, зокрема, Львівського міського голови Андрія Садового також відсутня будь-яка ініціатива стосовно заборони дільності московської церкви та території Львівської МТГ.

Ігор Фльорко

Львів'янин Ігор Фльорко з 2015 по 2020 рік воював на фронті. Після того звільнився із війська, але у рідному місті продовжував боротися за очищення міста від комуністичної символіки та російського впливу.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Ігор повернувся на фронт і зараз у складі  80-ї ОДШБр воює на східному фронті. Нещодавно Ігор підірвав соцмережі "вірусною" світлиною, яка підкорила серця українців. Йдеться про те саме фото військового з пачкою чипсів у руках на фоні працюючого "Граду". 

Нещодавно Ігор у своїх соцмережах закликав владу міста та області не зволікати із рішенням та заборонити дільність російської церкви на території Львівщини та Львова.

Журналісту Гал-інфо вдалося зв'язатися з Ігорем та поспілкуватися з ним про це.

У своїх твердженнях Ігор категоричний:

"Структуру, яка називає себе церквою і належить до московського патріархату необхідно повністю ліквідувати як на Львівщині, так і в Україні загалом, її не повинно бути взагалі.

Звичайно, що такого явища в Україні не повинно бути взагалі. Ці люди у рясах - колаборанти і мають відповідати за свої дії перед законом. Це якась неймовірна історія - скільки років ми воюємо з росією, а й надалі дозволяємо всередині країни вільно працювати ворогу і впливати на свідомість наших громадян, маніпулювати та поширювати через "проповіді" пропаганду. Це викликає сором.

Скажу як солдат ЗСУ: за два роки свого цивільного життя з 2020 по 2022 роки, я багато займався громадською діяльністю. Зазвичай це була боротьба із несправедливістю різного роду. Зараз я хочу повернутися додому і більше з таким не зіштовхуватись. Хочу, щоб депутати і місцева влада, яка здатна приймати такі рішення про заборону діяльності російської церкви, трохи задумалися про це. Якщо вони мають можливість розв'язати це питання, то раджу не відкладати це на потім. Не треба маркувати це питання традиційним "не на часі". Заборона діяльності агентурної мережі ворога має бути пріоритетом. Спершу маємо позбутися московської агентури, а тільки тоді думати про розвиток нового майбутнього для нашої країни. Не хочеться воювати і боротися із цим усім ще й у Львові. Хочеться приїхати до рідного міста і працювати для громади в мирі та спокої".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ