Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під російським посольством у Харкові активісти вимагали звільнити Сенцова

Акція на підтримку незаконно ув’язненого в Росії за сфальсифікованим звинуваченням українського режисера Олега Сенцова зібрала в день його народження три десятки активістів біля будівлі генконсульства РФ у Харкові, - Укрінформ.

Близько 18:00 учасники акції з прапорами України, деякі - у вишиванках, пришли до генконсульства РФ з плакатами: «Free Sentsov» і «Свободу Сенцову». Люди скандують: «Свободу Олегу Сенцову!», «Слава Україні - героям слава!».

«Ми тут, щоб підтримати Олега Сенцова - українця і патріота, що незаконно утримується в Росії», - зазначив один з організаторів акції, що назвався Дмитром.

Як прозвучало на акції, в російську в'язницю для Сенцова буде передано лист зі словами підтримки від харків'ян, а в генконсульство РФ передадуть лист з вимогою звільнити Сенцова.

На завершення акції її учасники заспівали хором гімн України, після чого попрямували до Харківського літературного музею, що на вулиці Багалія: там покажуть фільм Сенцова «Гамер».

Порядок біля генконсульства забезпечували до півсотні правоохоронців з собаками. Інцидентів не було. З генконсульства до активістів ніхто не вийшов.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ