Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Підгорецький замок оцифрують і розмістять на листівках доповненої реальності

Підгорецький замок відсканували та зробили 3D-модель у проєкті «Кишенькова країна». Підгорецький замок – одна з трьох коштовних перлин золотого кільця замків Львівщини наряду з Олеським та Золочівським.

Замок був побудований на замовлення Станіслава Конєцпольського – коронного гетьмана Речі Посполитої у середині XVII ст. Підгорецький замок розташовано у селі Підгірці Львівської області. Замок споруджено протягом 1635-1640 рр.

«Кишенькова країна» – це наймасштабніше 3D-оцифрування об’єктів матеріальної культурної та архітектурної спадщини України за підтримки УКФ. Під час експедиції команда SKEIRON охопить усі 24 регіони та АР Крим великої країни зі Сходу на Захід і з Півночі на Південь і оцифрує 40 об’єктів архітектурної спадщини.

«Найкращий сувенір – це місто, яке можна взяти завжди з собою в кишеню. Запросити у подорож, привести клаптик спогаду, подарувати емоцію – сучасні технології творять неймовірне. Кишенькове місто – проєкт, який популяризує архітектуру міст через сувенірну AR-продукцію. Ми привертаємо увагу до руйнування історичних пам’яток, а усі оцифровані моделі віддаємо фахівцям для реставрації та реконструкції», – говорить команда SKEIRON.  

Більше інформації про оцифрування Підгорецького замку за посиланням

Відео про Підгорецький Замок. 

3D-модель Підгорецького Замку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ