Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Софії Київській презентували 3D-модель обличчя Ярослава Мудрого

4 березня 2021 року у Софійському соборі Національного заповідника "Софія Київська" презентували 3D-модель обличчя Ярослава Мудрого. Про це повідомили 5 березня у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.
Фото МКІП

“Це не чергова версія портрету князя, створена за часів СРСР. А найбільш реальна відтворена модель обличчя завдяки історико-криміналістичній експертизі. Існуючий раніше образ, що прирівнював Київського князя до російських царів – кардинально відрізняється від справжнього”, - прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Міністр підкреслив, що постать князя була вагомою у розквіті та становленні Київської Русі, як сильної держави і її визнання на міжнародному рівні. Саме тому українці та світ мають знати, як насправді виглядали наші історичні герої.

Олександр Ткаченко запросив всіх охочих до Софії Київської, щоб особисто познайомитися з реальним образом Ярослава Мудрого.

Образ князя був відтворений у рамках проекту «Україна. Повернення своєї історії» телеканалу «1+1» у 2017 році (автори — Акім Галімов, Руслан Шаріпов; режисер — Дарія Саричева). Для реконструювання використали метод історико-криміналістичної експертизи на основі моделі черепа, що належав Ярославу Мудрому. Авторами реконструкції є експерт-мистецтвознавець Юрій Шатайло та експерт-криміналіст Андрій Переїденко.

Відтворили обличчя князів, які правили 1,1 тис. років тому

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ