Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підпалювачам трави загрожує збільшення штрафу

У 90% випадків причини виникнення пожеж зумовлює людина, яка необережно поводиться з вогнем. Це зумовило відповідні органи звернутись до Верховної Ради з пропозицією збільшити розмір адміністративної відповідальності за підпал. Про це сьогодні, 26 липня, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький у коментарі для Гал-інфо.
Фото з інтернету

"Застерігаємо громадян, що відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослиності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. У випадку, якщо правопорушник звичайний громадянин України, то розмір штрафу складе 140-170 гривень, а для посадовців – від 750 до 790 гривень. При повторному скоєнні правопорушення 640-680, а на посадових осіб становитиме від 1190 до 1700 гривень.

Наразі розглядається питання щодо підвищення штрафних санкцій. Ми вже внесли пропозиції на розгляд Верховної ради України щодо підвищення розміру адміністративного штрафу за підпал, зокрема, рослинності», - розповів Віктор Іваніцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ