Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підприємець на 5 млн грн завищив митну вартість ввезених в Україну ліків

Фахівці Закарпатської митниці ДФС припинили незаконне ввезення на територію України товарів фармацевтичного призначення із завищенням митної вартості. Про це повідомили в ДФС у Закарпатській області.

Незаконно ввозив товари через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС громадянин України на вантажному автомобілі «RENAULT MAGNUM» з напівпричепом «KOGEL».

Згідно з поданими до митного контролю водієм товаросупровідних документів, зокрема CMR та інвойсів через митний кордон України в митному режимі «імпорт» переміщувались 1907 кг «L-Глутамінової кислоти» вартістю 2 071 547,49 грн та 2487 кг «L-аргініну» вартістю 4 639 608,75 грн. Продавцем значилось підприємство зареєстроване у Великій Британії, у Лондоні, а покупцем та одержувачем українське з м. Харків.

Водночас, серед поданих до митного контролю водієм товаросупровідних документів, працівники митниці виявили експортні декларації митних органів Італії. У цих документах зазначалось, що ціна товарів на 4 682 183,2 грн менша ніж в інвойсі поданому до митного контрою.

Враховуючи це митники спрямували запит на адресу італійського підприємства з метою підтвердження експортної операції та отримання копій підтверджуючих документів.

Відтак, в отриманій відповіді йшлося проте італійське підприємство продало товар словенській фірмі, та за її інструкцією відправило його одержувачу, тобто українському ТОВ.

Таким чином, громадянин України перемістив через митний кордон товари, з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо відправника та митної вартості товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, товари загальною вартістю понад 2 млн грн вилучено до рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ