Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підприємці рибного промислу можуть отримати відшкодування

Виробники аквакультури на Львівщині зможуть отримати відшкодування у розмірі до 200 тис. грн.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив Львівський рибоохоронний патруль з посиланням на Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

У межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства Львівської області на 2021-2025 рр., підприємництва галузі рибництва Львівщини у 2022 році зможуть отримати відшкодування вартості рибопосадкового матеріалу для відтворення та зариблення водойм, дотації на площу зариблених водних об’єктів. 

Виробники аквакультури, які придбавають у поточному році племінний матеріал риб (мальок (однорічка і дворічка), ремонтний молодняк)) для відтворення маточного поголів’я та зариблення водойм зможуть отримати коштами обласного бюджету відшкодування в розмірі 50% їхньої вартості, в межах 40 грн/кг — для рослиноїдних порід риб та 50 грн/кг — для коропових та інших порід риб, окрім цінних порід. Максимальна сума відшкодування передбачає 200 тис. грн одному суб’єкту господарювання.

Водночас для суб’єктів підприємництва у галузі рибництва, які займаються вирощуванням товарної риби на відкритих водоймах, програмою передбачена дотація на площу зариблених водних об’єктів у розмірі до 5000 грн на гектар. Максимальна площа зариблених водних угідь обмежується 10 га для одного суб’єкта підприємництва.

В ОДА зазначили, що під вирощування аквакультури в області залучили 5,3 тис. га площ водного дзеркала, з яких зариблено 2,2 тис. га. За останні 5 років виробництво продукції аквакультури зменшилось на 5,1%, хоча загалом по країні спостерігається зростання споживання риби, і цей попит здебільшого задовольняється імпортною продукцією.

Виробники аквакультури також можуть: залучати пільгові кредити під 5 % річних на розвиток бізнес-проєктів;
відшкодовувати у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку України відсотки за кредитами, залученими в банківських установах, та відсотки (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ