Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П'ємонт долучиться до розбудови реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові

Про це на зустрічі домовились міський голова Львова Андрій Садовий та губернатор П’ємонту Альберто Чіріо. Італійці розглядають кілька варіантів, як допомогти Львову у розбудові якісної реабілітації.

Зокрема, іноземних гостей зацікавила акція “Зарплата за один день”, де в такий спосіб львів'яни вже збирали десятки мільйонів для Вікторійки зі СМА та НЕЗЛАМНИМ українцям на протези. Схожу акцію планують провести в П'ємонті.

Як повідомляють в ЛМР, мер Львова коротко розповів італійській делегації, як за рік місто розбудувало цілу систему реабілітації НЕЗЛАМНІ.  У першу чергу йшлося про діючий Центр реабілітації UNBROKEN у приміщенні колишньої поліклініки на Миколайчука. А також про майбутні проєкти: реконструкцію лікарні у Брюховичах, будівництво будинку для стареньких чи відбудову приміщень під реабілітацію на Пекарській. 

“В нашому регіоні проживає 4.5 млн людей. Місто Турин схожий на Львів. Як і ви, ми маємо багато університетів. Місто молоде, і ми сподіваємось на краще майбутнє для вас і для нас. Ми перші простягнули руку допомоги Україні. І готові робити це ще раз. Сьогодні ми оглянемо кілька об'єктів, які потребують фінансування, і разом вирішимо, де ми будемо найкорисніші для вас,” — сказав на зустрічі губернатор П’ємонту Альберто Чіріо.

Андрій Садовий пояснив, що у місті постійно триває ремонт лікарень, які перебудовують під великий реабілітаційний Центр. Багато міст-побратимів Львова вже долучилися до розбудови екосистеми НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) і П'ємонт може стати ще одним другом, який допоможе повертати українцям життя. 

“Кожного дня ми приймаємо нових поранених.  90% поранених, що лікуються у Львові, - це не львів'яни. Нам везуть поранених зі всієї України. Тому це допомога країні, не лише нашому місту. Нам буде за честь, коли відремонтований поверх чи палату ми назвемо на честь регіону, який нам допоможе,” — сказав мер Львова. 

Додамо,  П’ємонт складається з 8 провінцій; адміністративний центр в Турині. Сьогодні тут перебуває близько 12 000 українців. З самого початку війни керівництво регіону реалізує План термінових заходів з всебічної допомоги Україні та інтеграції українців. Зокрема, там відкрили український кол-центр, а на здійснення фінансування програм інтеграції українців П’ємонту виділили більш ніж 20 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ