Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Піхотинці застосовують нову тактику використання БМП (відео)

Як інформують у прес-центрі ООС, піхотинці в районі проведення операції Об’єднаних сил застосовують нову тактику використання БМП.

Ідея полягає в тому, щоб використовувати бойові машини піхоти як самохідну гармату. Калібр «бехи», яка, з відведенням важкого озброєння у визначені райони, стала основною вогневого міццю, дозволяє наносити досить серйозне ураження.

Питання застосування БМП з закритих вогневих позицій назріло вже давно, однак прив’язатись до місцевості та зробити необхідні розрахунки було досить складно. Тоді, до справи взялись артилеристи, які й придумали, як використати калібр «бехи» та при цьому не підставляти особовий склад та техніку під вогонь ворога.

Планшети, якими артилеристи користуються вже давно, відтепер будуть допомагати піхоті з розрахунками. Поєднання маневреності, калібру гармати БМП з новітніми технологіями українського війська вивело тактику ведення бойових дій в районі проведення ООС на якісно новий рівень. Так, наявність в роті 8-9 БМП-1, перетворює піхотний підрозділ на таку собі мінометну батарею. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ