Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пільгові кредити, підтримка організацій, ремонт автодоріг: ключове за добу

Коротко про те як пройшла доба на Львівщині розповів голова ОДА Максим Козицький.

- Доба у Львівській області минула без повітряних тривог.

- 6 сільськогосподарських виробників Львівщини отримали довгострокові пільгові кредити у сумі 10 млн гривень на створення об’єктів виробництва з доданою вартістю та нових робочих місць. Це стало можливим завдяки Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області. Переможці планують створити цех з переробки риби, який вироблятиме 5 видів продукції, об’єкти для сушіння, зберігання зернових та технічних культур, цех з переробки картоплі власного виробництва. 

- Обласна комісія виділила пів мільйона гривень підтримки для організацій, які піклуються про осіб з інвалідністю по зору і слуху та ветеранів ОУН-УПА.

- Сучасну комп’ютерну техніку отримали 8 закладів Львівщини, які прихистили дітей з числа ВПО. 61 ноутбук придбали в межах співпраці Львівської ОВА та організації USAID. 

- На Золочівщині для сільськогосподарського кооперативу «Покрова» придбали обладнання для виготовлення сиру. Це зробили в межах проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України», щоб розширити виробництво та налагодити виготовлення кількох різновидів сиру, збільшити обсяги випікання фірмового сирника. Першочергово продукцію реалізовуватимуть на території  Заболотцівської громади та для наших воїнів. Приміщення для втілення проєкту надала Заболотцівська сільська рада.

- У Львівській обласній клінічній дитячій лікарні «Охматдит» перебуває німецький пластичний хірург Клаус Екснер. Спільно з українськими колегами він упродовж 5 днів оперуватиме діток із вродженими вадами повік та проведе консультації. Це його 11 візит в «Охматдит». 

- У Стрию на Майдані Незалежності експонують знищену російську техніку. Її ліквідували стрияни з батальйону «Карпатська Січ» на Лиманському напрямку. 

- На Червоноградщині ремонтують автодорогу загального користування місцевого значення Комарів – Переспа на ділянці від села Волиця до Зубкова. На роботи виділили 4 млн 500 тис. гривень з бюджету Сокальської міської територіальної громади.

- Громади Львівщини можуть залучити додаткові кошти на реновацію муніципальних будівель для забезпечення житлом ВПО. Критерії для відбору будівель та як подати заявку.

- Армреслери Львівщини вибороли для України 12 нагород на чемпіонаті Європи. За нагороди змагались понад 900 спортсменів з 31 країни.

- Команда LvivRoboKids посіла 3 місце на Всеукраїнському відборі до World Robot Olympiad на Всеукраїнському STEM-фестивалі Robotica. До команди входять найкращі учасники гуртка «Робототехніка», який працює при Львівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ