Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пілотний проєкт "Помічник ветерана" вже запустили в чотирьох областях

Міністерство у справах ветеранів у чотирьох областях розпочинає пілотний проєкт “Помічник ветерана”, щоб відпрацювати механізм координаційної підтримки для ветеранів, для членів їхніх сімей та членів сімей загиблих.

Про це директорка стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства у справах ветеранів Світлана Березіна розповіла в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Йдеться про Львівську, Дніпропетровську, Вінницьку та Миколаївську області.

“Саме тому ми обрали такі чотири області. Вони різні за економічним розвитком, за кількістю ветеранів та мобілізованих. Щоб відпрацювати і подивитися на слабкі місця, на ризики, що потрібно врахувати для того, щоб потім ефективно і результативно масштабувати цей проєкт по всій Україні. А ми на це розраховуємо вже наприкінці року”, — сказала Березіна.

Відповідаючи на запитання, які потрібні документи, щоб отримати помічника, посадовиця пояснила, що це має бути учасник бойових дій. У нього має бути посвідчення.

“Але ми розуміємо, що не так швидко отримують посвідчення наші герої, коли повертаються. Тому відпрацьовано механізм, щоб вони вже мали координаційну підтримку наших помічників”, — розповіла Березіна.

За її словами, на одного “помічника” планується до 100 ветеранів. Передбачається активне використання цифрових інструментів.

Вона пояснила, що в громадах запрацюють сервісні офіси. Центр ветеранського розвитку несе на собі функцію навчання, підвищення кваліфікації ветеранів та членів їхніх родин для успішного працевлаштування. А сервісні офіси будуть влаштовувати помічників і відповідатимуть за контроль якості цих послуг. Оплата праці буде здійснюватися згідно з актами надання таких послуг помічниками ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ