Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Піротехніки ДСНС отримали сучасне обладнання від країн Європейського Союзу

ДСНС України
ДСНС України
ДСНС України
ДСНС України
ДСНС України
ДСНС України
1/3
16 травня, на території навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС (Харківська область) відбулася церемонія передачі обладнання для піротехніків ДСНС від країн Європейського Союзу, інформує прес-служба ДСНС України.

Передача обладнання здійснювалася в рамках започаткованого в 2015 році спільного проекту ДСНС України із Данською Радою у справах біженців та Данською групою з розмінування “Підтримка гуманітарного розмінування в Україні”. 

Обладнання включає в себе спеціальні піротехнічні транспортні засоби, сучасні металодетектори для пошуку вибухонебезпечних предметів, засоби індивідуального бронезахисту, модульні та індивідуальні набори інструментів для розмінування, засоби життєзабезпечення в польових умовах, автомобільні й індивідуальні радіостанції для забезпечення зв’язку та навігаційні системи для 22 піротехніків ДСНС, що виконують завдання з гуманітарного розмінування територій Донецької та Луганської областей.

“Використання даного обладнання дозволить суттєво збільшити рівень захисту піротехніків в ході роботи, особливо під час знешкодження мін-пасток. Крім того, сучасне оснащення підвищить якість виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, у тому числі спеціально встановлених вибухових пристроїв”, - зазначив заступник Голови ДСНС України Олег Авер’янов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ