Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пісня Джамали на "Євробаченні" опинилась у трійці найкращих

Британське видання The Guardian проаналізувало всі пісні-переможці "Євробачення" та склало рейтинг. Українська співачка Джамала, яка перемогла у 2016 році, опинилась на третьому місці.

За версією The Guardian, перше місце в рейтингу найкращих посідає пісня "Waterloo" шведського гурту ABBA, які перемогли у 1974 році.

Пісня виконується від імені дівчини, готової здатися своєму коханому, подібно до того, як Наполеону довелося здатися в битві при Ватерлоо в 1815 році.

На другому місці розташувалася пісня "Poupée de Cire, Poupée de Son" від французької співачки Франс Галль, яка посіла перше місце на "Євробаченні" у 1965 році. У пісні музикантка називає себе восковою лялькою, яка бачить світ у яскраво-рожевому кольорі.

Третьою стала Джамала з піснею "1944".

"Слова пісні "1944" про етнічну чистку кримських татар Сталіним викликали суперечки: російські політики скаржилися, що вона пов'язана з анексією Криму росією у 2014 році. Але про що б не йшлося, це був би справді фантастичний трек: стриманий і похмуро-атмосферний", – зазначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ