Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Планета раніше вже бачила глобальне потепління

Планета раніше вже бачила глобальне потепління, яке знищило практично все живе.
Закам'янілі криноіди, морські безхребетні тварини, які померли через відсутність кисню, викликану глобальним потеплінням.

Близько 252 мільйонів років тому наша планета практично померла. В океанах вимерло 96% всіх видів. Важко визначити, скільки наземних видів зникло з лиця Землі, але масштаби були співставні.

Це массове вимирання, яке відбулось в кінці пермського періоду відомо, як найгірше за всю історію планети. А тривало воно декілька тисяч років - “всього одна мить” по геологічним міркам, пише The New York Times.

Минулого тижня група учених продемонструвала докладний звіт про те, як морські жителі почали массово вимирати по причині того, що океани почали втрачати кисень через глобальне потепління. І ми, ймовірно, повторюємо той самий процесс, попереджають вчені. І якщо це так, то сучасні кліматичні зміни “повністю відносяться до категорії катастрофічного вимирання”, - сказав Кертіс Дойч, науковий співробітник кафедри геології із Вашинтонського Університету.

Дослідникам давно відомі загальні риси Пермського катаклізму. Незадовго до початку руйнацій, вулкани, які знаходились на території сучасного Сибіру почали вивергатися в величезних масштабах. Таким чином магма, яку вони вилили, виробляла величезну кількість вуглекислого газу, а попавши у атмосферу, газ утримував тепло. Вчені підрахували, що поверхня океану прогрілась приблизно на 18 градусів по Фаренгейту і в результаті, одна тільки висока температура вбила велику частину морських видів.

Таким чином якщо і надалі залишати клімат без контролю, глобальне потепління приведе наше майбутнє в такі ж масштабні руйнації, як одна із найгірших подій в історії планети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ