Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Плотницький вирішив контролювати контрабанду за допомогою «спецслужб»

Главою т.зв. ЛНР Ігорем Плотницьким підписаний наказ про координацію діяльності між співробітниками "Генеральної прокуратури", МВС, МГБ та фінансової поліції у питанні контролю за вивозом видобутої на території самопроголошеної республіки вугільної продукції.

Згідно з наказом Плотницького, зі співробітників цих силових структур створені мобільні групи по боротьбі з "незаконним" видобутком та транспортуванням вугільної продукції.

Варто зазначити, що діяльність і функціональні обов’язки новостворених мобільних груп силових структур ЛНР фактично копіюють діяльність аналогічних українських мобільних груп, які працюють на лінії розмежування і на які покладено завдання по боротьбі з контрабандою продукції на територію самопроголошених республік.

Основний напрямок діяльності мобільних груп бойовиків - це контроль за транспортуванням видобутого вугілля на територію "братньої" ДНР. Для жителів окупованих міст Луганської області вже звичною картиною стала присутність мобільних патрулів,які на виїздах з міст зупиняють і перевіряють "законність" транспортування видобутого вугілля в бік т.зв. "ДНР".

Нагадаю, у грудні минулого року "ДНР" розпочала постачання електроенергії у "ЛНР", щоб запобігти знеструмленню "дружньої республіки". У лютому 2016 року ЗМІ самопроголошених республік повідомили про створення "єдиного енергоринку республік". Подальший розвиток подій показав, що подібні заяви носять суто декларативний і пропагандистський характер.

Д. Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ