Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

По справах Януковича відкрили сотні кримінальних проваджень, – прокурор

Відносно колишнього президента Віктора Януковича та його підлеглих, які вчиняли економічні афери, відкрито сотні кримінальних проваджень, запевняє прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

«Це сотні кримінальних проваджень, це просто сотні, де фігурують як Янукович, так, можливо, і особи, яким він давав доручення. Ви ж розумієте, що він був президентом. Фактично він впливав. От у нас є така цікава стаття – «зловживання впливом». Треба дивитися на неї дуже уважно. Працювали чиновники під ним», – сказав Куценко в ефірі Радіо Свобода.

Довготривале розслідування Куценко пояснив труднощами у збиранні доказів для суду.

«Ці злочини вчинялися без оперативного супроводження правоохоронцями. Тоді існувала фактично кругова порука, ніхто їх не прослуховував, відеоспостереження не робилося. Сьогодні якщо до нас приходить заява, що високопосадовець чи керівник району є корупціонером, то ми починаємо прослуховувати телефон», – зазначив Куценко.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розкритикував діяльність правоохоронних органів у розслідуванні економічних злочинів, які були скоєні за колишньої влади. «У нас так і не розслідувана жодна оборудка Януковича і колишнього режиму», – сказав Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ