Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд дозволив заочне розслідування щодо держзради Януковича за Харківські угоди

За клопотанням Державного бюро розслідувань суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича.
фото - ВВС

Про це інформує пресслужба ДБР.

Слідчі ДБР встановили, що колишній президент України підписав у 2010 році Угоду між Україною та рф з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України розуміючи, що він діє на шкоду суверенітету країни.

Встановлено, що зміст та умови цієї угоди були нав’язані у москві президентом рф дмитром медвєдєвим.

Віктор Янукович створив умови для продовження перебування чорноморського флоту рф на території України на 25 років, що сприяло нарощуванню (замість виведення) військової техніки та особового складу збройних сил держави агресора в Україні, які були використані під час окупації АР Крим та міста Севастополя у 2014 році.

Усупереч ч. 3 ст. 4 Закону України "Про міжнародні договори України" проєкт угоди перед підписанням навіть не пройшов правової експертизи.

Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії вищих посадових осіб України на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави за вказівкою вищого керівництва рф.

Ці вчинки здійснювались за попередньою змовою групою осіб колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим з тодішнім президентом України Віктором Януковичем. Обидва в межах даного кримінального провадження оголошені в розшук.

Спеціальне досудове розслідування дозволить передати провадження до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ