Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Узурпація влади Януковичем: завершено досудове розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування за обставинами захоплення колишнім Президентом України державної влади та пособництва у цьому ексзаступником Міністра юстиції України (ч. 1 ст. 109 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).
Фото з Цензор.НЕТ.

Про це інформує пресслужба ОГП.

Слідство з'ясувало, що у вересні-жовтні 2010 року колишній Президент України за пособництва заступника Міністра юстиції України та інших осіб захопив державну владу шляхом повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року. Це призвело до незаконного збільшення обсягу його владних повноважень, які належали до компетенції законодавчої і виконавчої влади.

Оскільки колишні високопосадовці тривалий час переховуються від органів слідства та суду, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Державне бюро розслідувань за спеціальною (заочною) процедурою.

Наразі стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими, обвинувальний акт скерують до суду для вирішення питання про можливість розгляду справи за відсутності обвинувачених (in absentia).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ