Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд дозволив арештувати Януковича за підписання "Харківських угод"

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд м. Києва 23 травня 2022 року обрав колишньому Президенту України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні за обставинами вчинення ним державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
фото - ВВС

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства, експрезидент України, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім Прем’єр-міністром України, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, надав російській федерації та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

21 квітня 2010 року, перебуваючи у місті Харкові, підозрюваний підписав від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту російської федерації на території України – АР Крим і м. Севастополі, замість підготовки до його виведення з території України.

Внаслідок таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ