Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Поблизу Калинівки вилучено 998 вибухонебезпечних предметів

Станом на 7 год. 4 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу поблизу Калинівки (Вінницька область) не спостерігається. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 9 пожежних танків, 5 інженерних машин розгородження МО України.

Про це інформує Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (101 чол. та 38 од. тех.) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 10–ти кілометровій зоні навколо арсеналу. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,876 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 358 заявок, виявлено та вилучено 998 вибухонебезпечних предметів.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 543 чол. та 299 од. тех., з них від ДСНС 211 чол. та 74 од. тех., Нацполіції – 40 чол. та 7 од. тех., Нацгвардії – 20 чол., Збройних сил України – 1 тис. 46 чол. та 194 од. тех., СБУ – 174 чол. та 20 од. тех., ПАТ «Укрзалізниця» – 52 чол. та 4 пожежних потяга.

Керівником робіт з ліквідації наслідків НС призначено першого заступника Голови Вінницької ОДА Гижко А.П. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з Головою Калинівської РДА Гаврилюком В.О. та оперативна група ДСНС України.

Нагадаємо, що о 22 год. 10 хв. 26 вересня до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка. За попередніми даними постраждало 2 особи.

Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 5 км від м. Калинівка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ