Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання запобігання НС у Стебнику розглянули в межах комісії ТЕБ і НС

У Львівській ОДА провели засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це повідомили 1 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Центральним питанням стало запобігання виникненню надзвичайної ситуації через критичні рівні наповнення хвостосховища Приватного акціонерного товариства "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Відтак, за підсумками засідання комісії ТзОВ "Зорема Вест", ПрАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство  "Полімінерал" доручили забезпечити постійний моніторинг рівнів солей у хвостосховищі та стану дамби, а також оперативно інформувати усі причетні аварійно-рятувальні служби та органи цивільного захисту про можливість виникнення прориву дамби хвостосховища. Окрім цього -  розробити індивідуальний регламент дозованого скиду розсолів із хвостосховища Стебницького родовища калійних солей в річку Солониця.

Цей індивідуальний регламент з рекомендаціями усіх дотичних структур розглянуть на наступному засіданні комісії ТЕБ і НС.

Також басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Державна екологічна інспекція, Головне управління Держпродспоживслужби, Львівський обласний лабораторний центр мають провести відбір проб води з хвостосховища та річки Солониця та вимірювання фізико-хімічних показників.

Окрім цього, басейнове управління та департамент екології звернеться до Держводагентства щодо встановлення пункту моніторингу на р. Солониця для спостережень за впливом хвостосховища Стебницького родовища калійних солей на якість поверхневих вод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ