Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Початкові мистецькі школи можуть залишитися без державного фінасування

Початкова мистецька освіта може бути зруйнованою. Про це заявила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Христина Береговська під час зустрічі з народними депутатами, яка відбулася у п'ятницю, 2 жовтня.

Христина Береговська пояснила, що на розгляд Верховної Ради України внесено законопроект "Про освіту", одним із пунктів якого передбачено позбавити мистецьку освіту статусу формальної і присвоїти їй статус неформальної освіти. Через що початкові мистецькі школи будуть позбавлені державного фінансування.

"Щоб не призвести до ліквідації початкової мистецької освіти, необхідно внести правки у дані законодавчі ініціативи, - наголосила Христина Береговська. - Слід залишити нинішній статус та державне фінансування. Інакше мистецька освіта або перейде у приватні руки, або зникне взагалі".

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка закликав депутатів підтримати дану ініціативу.

"Фактично може трапитися так, що до мистецьких шкіл ходитимуть лише ті діти, батьки яких матимуть можливість за них заплатити. Діти з малозабезпечених родин та сільські діти не матимуть змоги займатися мистецтвом. А цього допустити не можна”, - зазначив очільник області.

До речі, мережа мистецький закладів Львівщини є найбільшою в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ