Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Податок на доходи фізосіб залишається основним джерелом наповнення місцевих бюджетів

До загального фонду місцевих бюджетів області за 5 місяців 2023 року надійшло 13,9 млрд грн податків і зборів, з них 9,2 млрд грн – ПДФО.

Так, у цьогорічних доходах загального фонду бюджету Львівщини дві третини складає ПДФО. Тому виконання місцевих бюджетів залежить, передусім, від обсягів мобілізації цього податку, інформує ЛОДА

Департамент фінансів ЛОВА постійно моніторить стан надходження податків і платежів до бюджету та аналізує його у різних розрізах. В частині податку на доходи фізичних осіб – це надходження і їх динаміка за територіями, платниками, місяцями тощо.

В даний час проводиться робота з формування бази сплати податку ще й у галузевому розрізі. І перші напрацювання вже дозволяють здійснювати певні управлінські функції, спрямовані на потенційне збільшення обсягів надходжень. Зокрема, за підсумками січня-квітня підготовано дані про суми сплаченого податку та їх помісячну динаміку за найбільшими платниками основних галузей – промисловості, сільського господарства, паливно-енергетичного комплексу, транспорту, освіти. Для відповідного реагування та вжиття заходів матеріали надіслано відповідним підрозділам облвійськадміністрації.

Всього до загального фонду місцевих бюджетів області за 5 місяців 2023 року надійшло 13,9 млрд грн податків і зборів, з них 9,2 млрд грн – ПДФО. За аналогічний період минулого року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 10 млрд грн, з них 6,7 млрд грн – ПДФО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ