Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Подолати політичну кризу в Україні можна тільки за допомогою міжнародних переговорників, - політолог

Ситуацією, яка склалася в Україні, має зайнятися міжнародна спільнота. Спосіб - долучення до налагодження процесу перемовин між сторонами конфлікту міжнародних посередників. Про це сьогодні, 5 грудня, в коментарі Гал-інфо розповіла політолог Любомира Мандзій.

За її словами, тільки незалежні міжнародні посередники здатні допомогти вирішити політичний конфлікт, який сьогодні існує в Україні.

«Влада і опозиція не чує одне одного. Таке враження, що вони розмовляють різними мовами. З одного боку, чути тільки ультиматуми, а з іншого - у відповідь лунають погрози. Такою формую спілкування проблему не вирішити. Окрім того, варто зважати на сотні тисяч людей, які сьогодні вийшли на майдани в різних містах України, щоб захистити свої громадянські права та свободи», - наголосила Любомира Мандзій.

За її словами, у ролі посередників мають виступити ті, яким довіряють як одна, так і інша сторона конфлікту. Скажімо, одним із посередників може бути, наприклад, голова ради Європи.

Як зазначила Любомира Мандзій, у 2004 році такими переговорниками були міжнародні посередники Хав'єр Солана, Валдас Адамкус, голова ОБСЄ Ян Кубіш та Олександр Кваснєвський.

У нинішній ситуації, за словами політолога, посередником у перемовинах може виступати як окрема держава чи міжнародна організація, або ж місія, яку, зазвичай створюють для врегулювання конфліктів, так і окремі особи, які досягали успіхів у такій діяльності.

«Вони забезпечать проведення діалогу між сторонами конфлікту та нададуть допомогу з метою припинення протистояння. Воднораз українцям потрібно продовжувати відстоювати відстоювати свої громадянські праві. Тиск вулиці у цей час є дуже важливим фактором», - наголосила Любомира Мандзій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ