Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Погодження за принципом екстериторіальності має антикорупційний ефект, - Андрій Кавецький

Експерти Держгеокадастру Львівщини опрацювали понад 12 тисяч проєктів землеустрою за принципом екстериторіальності. Про це сьогодні, 14 серпня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Від початку цього року, у межах реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки експертами Головного управління Держгеокадастру Львівської області прийнято до опрацювання з інших областей 12023 проєктів землеустрою. Позитивно розглянуто понад 81% цих проєктів.

Щотижнево експертами Держгеокадастру у Львівській області розглядається понад 800 проєктів землеустрою, які надходять на погодження за принципом екстериторіальності. 

«Запроваджені Кабінетом Міністрів України та Держгеокадастром зміни до системи погодження проєктів землеустрою за принципом екстериторіальності мають антикорупційний ефект, адже усунуто ще один контакт громадян з чиновниками, додатково це сприяє підвищенню рівня кваліфікації спеціалістів», — зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також територіальними органами Держгеокадастру Львівської області на погодження до інших областей направлено понад 25 тис. проєктів землеустрою.

Варто зазначити, що у 2020 році кількість фахівців, які пройшли навчання, сертифікувалися за фахом експерта та працюють у Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області, зросла до 43 осіб. Зі свого боку це дозволило збільшити кількість розглянутих заяв та пришвидшити терміни розгляду документацій, які надійшли за допомогою електронних сервісів Держгеокадастру.

ДовідковоВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ