Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поїзд єднання зустрінуть у Самборі на Львівщині

У четвер, 3 листопада, у Самбірському районі, зустрічатимуть поїзд єднання України «Труханівська Січ», повідомив власкор Гал-інфо у Самбірському районі.

Як відомо, 20 жовтня 2016 року з Центрального залізничного вокзалу в Києві урочисто відправився в подорож третій поїзд єднання України «Труханівська Січ». Більше двох тижнів, до 6 листопада, майже 170 пасажирів поїзда подорожуватимуть західними містами країни. Учасники цієї акції – студенти, волонтери, активісти та військові з Луганської й Донецької областей.

У Самбір поїзд єднання  України прибуде 3 листопада і перебуватиме один день. Як повідомив голова Самбірської районної ради Віталій Кімак: “Під час перебування гостей на Самбірщині відбудеться візит у село Сприню на місце створення Української Головної Визвольної Ради. Гості також побувають у селі Кульчиці на батьківщині Гетьмана Петра Сагайдачного. Заплановано вшанування Героїв України та спілкування з громадою Самбірщини на площі Пам’яті у Самборі. Готуємо окрему екскурсійно-пізнавальну програму і у Самборі. Запрошуємо усіх Самбірчан долучитися своєю присутністю до гостинного прийому у нашому скромному і водночас славному патріотичному краї”.

Укрзалізниця підтримала всеукраїнську акцію «Поїзд Єднання України «Труханівська Січ» уже втретє, надаючи безоплатно поїзд для активістів патріотичного руху.

Пасажири агітпоїзда проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме поїзд, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу й телемости з молоддю. Організатори акції зазначають, що це «експеримент комунікацій серед різних верств населення».

Начальник відділу Центру морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Микола Матвійчук повідомив, що серед пасажирів буде 21 представник військового оркестру Київського гарнізону. Військові зустрічатимуться з мешканцями міст, молоддю, студентами, щоб розповісти, які соціальні пакети та пільги пропонує зараз держава для військових. Також приєднаються ще інструктори мінно-розшукової діяльності, які проводитимуть лекції щодо поводження з вибухонебезпечними предметами. А в Кам’янці-Подільському свої здібності будуть демонструвати службові собаки, які поряд із військовими боронять Україну.

Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру.

Довідка.

Перший агітаційний поїзд «Труханівська Січ» з Києва на схід України відправився 20 квітня 2016 року. Тоді Укрзалізниця надала 9 вагонів, у яких волонтери везли великодні подарунки для дітей і дорослих, військових, які перебували в прифронтовій зоні, продуктові набори й україномовні книжки. Поїзд курсував за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Красний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів.

Другий поїзд єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулися, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ