Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Поки що лише Білорусь відзначилася збиттям російських дронів - Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів бути більш рішучими і допомогти Україні захистити небо та спільно протистояти російським ракетним обстрілам.

Про це глава держави сказав у зверненні до учасників ХХ щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Коли ми чуємо, що в Росію прибули нові ракети з Ірану, це ж те саме зло, яке союзникам доводилося вже збивати у небі Близького Сходу. Зараз, можливо, відрізняється марка ракет, але не терористичний мотив Ірану, що лежить в основі розповсюдження та застосування цієї зброї. Якщо союзники разом збивають ракети і дрони у небі Близького Сходу, то чому досі немає аналогічного рішення про збиття російських ракет і іранських «Шахедів» в небі України? Причому це не робиться і тоді, коли ракети і дрони прямують буквально на територію наших сусідів», - наголосив Зеленський.

За його словами, коли під час переговорів порушується питання збиття ракет та дронів у небі України силами партнерів, співрозмовники уникають відповіді.

«Коли ми порушуємо це питання з нашими партнерами, всі намагаються його просто заговорити. І бояться навіть сказати: «Ми працюємо над цим». Поки що лише Білорусь відзначилася збиттям російських «Шахедів». Це принизливо для сильного демократичного світу», - заявив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ