Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліцейські Львівщини продовжують перевіряти законність реалізації ялинок

Поліцейські спільно з працівниками обласної Держекоінспекції та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства проводять перевірки для запобігання незаконного вирубування та продажу новорічних ялинок.
фото - пресслужба Нацполіції

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

За порушення законодавства у сферах реалізації хвойних насаджень передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема, за порушення ст. 159  (Порушення правил торгівлі на ринках) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян  до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб -  до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) - накладення штрафу  до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Незаконне знищення або пошкодження лісових культур) - накладення  штрафу на громадян до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім, адміністративної відповідальності порушника можу притягнути і до кримінальної -  за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі терміном  до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ