Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліцейські Львівщини візьмуть участь у тренінгах щодо правопорушень виборчого законодавства

Поліцейські Львівщини відпрацьовують алгоритм дій під час виявлення правопорушень виборчого законодавства. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Загалом буде проведено п'ятнадцять тренінгів під назвою ʺПравопорушення під час виборчих процесів: способи фіксації та форми відповідальностіʺ

Участь у них візьмуть працівники поліції, які будуть задіяні, як на охорону громадського порядку під час передвиборчої агітації, так і під час проведення голосування на виборчих дільницях для того, щоб не допустити порушень законодавчих норм виборчого процесу та дотримання процедури фіксації правопорушень.

ʺДо навчань залучені працівники різних служб та підрозділів Головного управління Нацполіції у Львівській області. Розглядаються типові ситуації, які можуть виникнути на виборчих дільницях та під час передвиборчої агітації. Також спеціалістами Національної поліції України розроблений алгоритм, щоб кожен працівник розумів, як діяти у разі виявлення порушень виборчого законодавстваʺ, – зазначив помічник очільника поліції Львівщини по взаємодії з Департаментом оперативної підтримки Нацполіції України підполковник поліції Станіслав Лисенко. 

Організували тренінги працівники Управління превентивної діяльності та Управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції у Львівській області за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу. Проводять навчання представники Громадянської мережі ʺОПОРАʺ на базі Львівського навчального центру підготовки поліцейських. 

ʺМи насамперед звертаємо увагу на процедурні моменти виборчого законодавства України. Тим паче, що більшість працівників поліції не вперше виконують такі функції, тому вони теж діляться з нами своїми знаннямиʺ, – розповіла громадська омбудсвумен із захисту виборчих прав громадянської мережі ʺОПОРАʺ Ярина Гаєцька-Колотило. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ