Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліцейські нагадують про заборону використання піротехніки

У Нацполіції нагадують, що згідно з ухвалою Львівської міської ради №23 від 2015 року, використання та реалізація феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв на території Львова заборонені.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

За продаж та використання піротехнічних засобів передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративну відповідальність. Санкції статті передбачають накладення штрафу від тридцяти п’яти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, згідно  ст. 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення, використання піротехнічних засобів може тягнути за собою попередження або накладення штрафу: на громадян –  від п'яти до тридцяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також використання піротехнічних засобів може підпадати під дію ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.   Санкція статті передбачає покарання - накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Правоохоронці зазначають, що упродовж зимових свят поліцейські Львівщини робитимуть рейди з метою виявлення фактів незаконного продажу ялинок та поводження з піротехнічними виробами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ